Kinderen Tieners leren leven met Jezus Christus
Nieuwsbrief stichting Doe maar

Ontwikkelingen Stichting Doe maar

Via deze nieuwsbrief willen we je graag informeren over enkele ontwikkelingen bij Doe maar en de zegen die we daarbij ervaren.

 


Nieuwe applicatie

Vanaf het seizoen 2017-2018 zullen alle gemeenten die met de methode Doe maar werken, overgaan op de nieuwe applicatie: kinderwerkersplein.nl.

Deze nieuwe website heeft meerdere voordelen:

  • Deze site voldoet aan de huidige standaarden en is beter te benaderen via verschillende apparaten.
  • Als team kan er onderling gecommuniceerd worden. Je kunt online chatten en ook persoonlijke berichten achterlaten voor andere kinderwerkers. Ook kunnen er mededelingen geplaatst worden voor het hele team. Afhankelijk van je persoonlijke instellingen krijg je daarvan ook een bericht per mail.
  • Als team kun je gebruik maken van de kalenderfunctie, waar je bijvoorbeeld een rooster en vergaderingen in kunt agenderen.
  • Er kunnen platformdiscussies worden gehouden, waardoor gemeenten elkaar kunnen ondersteunen en van informatie voorzien.

NB. Om van deze functies gebruik te kunnen maken, is het nodig dat alle kinderwerkers een eigen account hebben. Kinderwerkers kunnen kiezen om zelf een gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken of met hun Google of Facebook account in te loggen.


 

Aantal gemeenten die met Doe maar werken

Het is ons verlangen dat ‘kinderen leren leven met Jezus Christus’. Dankbaar zijn we dat we dit werk mogen doen en dit materiaal beschikbaar kunnen stellen. Zowel het Kinderwerkmateriaal, maar ook de bijbehorende dagboekjes en de Tienerwerkmethode.

In de zeven jaar dat we online zijn, hebben er tegen de 100 gemeenten gewerkt met het Kinderwerkmateriaal Doe maar. Elk jaar komen daar ongeveer 10 gemeenten bij.

De gemeenten die met de methode werken, komen uit allerlei gezinten: Pinkster-, Cama- en Baptistengemeenten, PKN, Gereformeerd Vrijgemaakte en Christelijk Gereformeerde kerken, Leger des Heils, Vergadering van Gelovigen en Kerk v.d. Nazarener. Ongeveer de helft van het aantal gemeenten heeft een meer traditionele  achtergrond en de andere helft is meer Evangelisch.

Verder zijn we op dit moment bezig om het Kinderwerkmateriaal geschikt te maken voor Kinderwerk in Suriname. Ook is het materiaal in perioden gebruikt door en voor (kinderen van) zendelingen.


Kinderwerkersdagen

Als stichting organiseren en verzorgen wij ook kinderwerkersdagen in het land. Tijdens deze dagen worden kinderwerkers toegerust en getraind.

Door een rijke scharkering van workshops aan te bieden, kunnen ze zich ontwikkelen in de gebieden die zij nodig hebben.
De eerdere zes kinderwerkersdagen zijn beoordeeld met een ruime 8 ! Voor meer informatie over de kinderwerkersdagen klik hier.

De volgende kinderwerkersdag is op 17 maart 2018 te Drachten. Wil je op de hoogte gehouden worden, laat het ons weten.


Trainingen op maat

Een andere manier om kinderwerkers en gemeenten te helpen om ‘kinderen te leren leven met Jezus Christus’ is door het verzorgen van trainingen.

De trainingen kunnen als doel hebben het nog krachtiger gebruiken van de methode Doe maar. De training kan je ook versterken op een specifiek gebied waar jullie als team graag in willen groeien. Denk hierbij aan visie, teambuilding, verhalen vertellen, kinderen begeleiden in hun geestelijke groei, enz. Klik hier voor meer informatie over de trainingen.

Het effect van de trainingen is groot. Kinderwerkers en teams worden weer enthousiast. Ze leren beter de methode te gebruiken. Het verrijkt hun visie en inzichten op het kinderwerk. We komen graag bij u langs.

De kosten bestaan uit een reiskostenvergoeding. Daarnaast mogen jullie een gift geven voor het werk van stichting Doe maar. (Voor enkele trainingen vragen we wel een vergoeding, omdat we dan gebruik maken van de methodiek van derden. Natuurlijk overleggen we dit van te voren.)


Tienerwerkmethode

Alweer enkele jaren geleden zijn we begonnen met het ontwikkelen van Jeugdwerkmateriaal voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar. Deze Tienerwerkmethode gebruikt dezelfde thema’s als de Kinderwerkmethode. Graag bevelen wij dit aan bij jullie gemeente en jeugdleiders. Bekijk hier een klein deel van deze 3 jarige methode.


Oproep

Samen met kinderwerkers uit andere gemeenten hebben jullie eraan bijgedragen dat ‘kinderen leren leven met Jezus Christus’. Het is zeer waardevol om daar allemaal onderdeel van uit te maken. Wij genieten ervan om jullie als kinderwerkers te ondersteunen bij het Kinderwerk.

Zullen we samen danken voor wat God door jou en het materiaal van Doe maar heeft kunnen doen? Zullen we bidden voor de nieuwe generatie kinderen in Nederland, dat ze zullen leven met onze Heer en Redder Jezus? Laten we ook voor elkaar danken en bidden! Dit alles met het doel dat God verheerlijkt wordt door de kinderen en door jou en alle andere kinderwerkers!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *