Ontwikkel levensveranderende projecten

Nieuwsbrief Doe maar mee!   Onlangs bijgewerkt!

De Nieuwsbrief Doe maar mee bevat een uitnodiging om mee te doen.

1. Heb impact op kinderwerkers in jouw regio

Heb impact op kinderwerkers in jouw regioEen belangrijke doelstelling van Stichting Doe maar is om kinderwerkers krachtiger te maken. Zij zijn voorbeelden voor de kinderen en begeleiden hen bij het groeiproces. Krachtige kinderwerkers betekent krachtig Kinderwerk!
Al enkele jaren organiseren wij daarom landelijke Kinderwerkersdagen. Nieuw is dat wij naast onze landelijke nu ook regionale Kinderwerkersdagen gaan aanbieden! Voordelen: nauwelijks reistijd, ontmoeten van kinderwerkers uit de directe omgeving en daardoor mogelijkheden tot samenwerking in de regio!

De werkwijze is als volgt.
Neem contact met Stichting Doe maar op als je zo’n Kinderwerkersdag wilt organiseren. Samen kiezen we dan op welke datum de dag plaatsvindt. In overleg bepalen we de inhoud van deze dag.
Als gemeente nodigen jullie kinderwerkers van naburige gemeenten uit en organiseren jullie de dag wat betreft lokalen, catering en audiovisuele middelen en dergelijke.
Stichting Doe maar verzorgt in overleg met jullie de inhoud van het programma en de workshops.
Wij willen (info over) een Regionale Kinderwerkersdag organiseren

2. Verrijk de Kinderwerkmethode Doe maar

Verrijk de Kinderwerkmethode Doe maarBen jij goed in verhalen schrijven of vertellen of juist in het bedenken van verwerkingen? Dan komen we graag met je in contact.

Als jullie als gemeente Powerpoints, filmpjes of iets dergelijks hebben gemaakt, dan help je andere
gemeenten door deze beschikbaar te stellen. Stuur ze gerust naar ons op, zodat we via Kinderwerkersplein andere gemeenten hiermee kunnen helpen.
Reageer op het verrijken van de methode

3. Ontwikkel levensveranderende projecten

Ontwikkel levensveranderende projectenEven een voorbeeld. Het project ‘Gebed’ we onlangs gemaakt en komt binnenkort beschikbaar. Tijdens dit project ben je gedurende 7 weken met alle kinderen, ouders en eventueel de gemeente als geheel bezig met bidden. Krachtig is dat alle kinderen een gebedskalender krijgen
waarin ze (samen met de ouders) worden uitgedaagd om iedere dag te bidden en verschillende vormen van gebed uit te proberen.

Graag willen we de komende tijd nog meer van dergelijke levensveranderende projecten of losse lessen gaan ontwikkelen. Dit geldt niet alleen voor het Kinderwerk, maar ook voor het Tienerwerk.

Heb je ideeën op dit gebied of wil je hieraan meewerken? Laat het ons weten.
Ik wil graag meehelpen of heb ideeën voor projecten…

4. Draag bij aan krachtig Kinder- en Jeugdwerk in Nederland

Logo stichting Doe maar - stichtingdoemaar.nlAl heel veel jaren heeft Stichting Doe maar een krachtig bestuur. Mede daardoor zijn we van betekenis geweest voor zoveel kinderen, jongeren en kinderwerkers.

Voor diverse bestuursleden zit hun termijn erop. Wil jij een vrijwillige bijdrage leveren aan krachtig Kinder- en Jeugdwerk in Nederland? Neem vrijblijvend contact met ons op.
Neem contact op rond een bestuursfunctie

5. Beïnvloed het christelijk basisschoolonderwijs

Draag bij aan krachtig Kinder- en Jeugdwerk in NederlandAl meerdere jaren leeft bij Corrie Tolsma het verlangen een methode voor Bijbels onderwijs te maken voor (christelijke) basisscholen. Komend seizoen gaat zij hierin vervolgstappen zetten. Heb je waardevolle ingangen of goede ideeën? Wil je hierin meedenken of meehelpen? Laat het ons weten!

Ik heb ideeën voor of wil meewerken aan de methode basisonderwijs

6. Leer kinderen in Suriname leven met Jezus Christus

Sponsor Kinderwerk Suriname - Stichting Doe maar in SurinameKinderen in Surinaamse leren leven met Jezus Christus is een nieuwe uitdaging voor stichting Doe maar. Dit zal een enorme impact kunnen hebben op het land. We willen je uitdagen hier een steentje aan bij te dragen.

Samen met twee stichtingen die al jaren in Suriname werkzaam zijn, Stichting Apollos en Stichting Weid mijn Lammeren, willen we de jonge
generatie van Suriname bereiken met aantrekkelijk en degelijk onderwijs.

Dit doen we door de Kinderwerkmethode Doe maar aan te bieden aan de gemeenten en door het geven van trainingen aan de kinderwerkers.

Je zult begrijpen dat er nogal wat extra kosten aan verbonden zijn. Graag zouden we het Kinderwerk in Suriname een boost willen geven door enkele trainingen in Suriname te verzorgen. Zou je daaraan willen bijdragen? Dat kan via onze webwinkel.
NB. De giften hiervoor zijn niet aftrekbaar van de belastingen.
Draag bij aan ons Kinderwerk in Suriname